ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΜΑΚΡΑΜΕ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ / ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΚΡΑΜΕ

ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ HOBBYLOBBY

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΑΚΡΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ / MΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΚΡΑΜΕ 

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Κολοκοτρώνη 33, Σύνταγμα

Τηλ: 211 40 60 920

Κάθε Πέμπτη 15:00-17:00 & 17:00-19:00

Το μακραμέ αποτελεί μια αραβική διακοσμητική τεχνική πλεξίματος που τη συναντάμε πρώτη φορά στα μέσα του 13ου αιώνα. Με όπλο τη φαντασία, τα χέρια σας και δέκα διαφορετικούς κόμπους, μπορείτε να πλέξετε απίστευτα κοσμήματα και αξεσουάρ. Το μόνο που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε είναι μερικά μαθήματα μακραμέ και τα απαραίτητα υλικά.

Η λέξη «μακραμέ» προέρχεται από την αραβική λέξη «migramah» που σημαίνει διακοσμητικό κρόσσι. Από τον αραβικό κόσμο μεταφέρθηκε στην Ισπανία και κατόπιν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα πρώτα μαθήματα μακραμέ γινόντουσαν στα καράβια μεταξύ των ναυτικών, οι οποίοι και δημιουργούσαν μικρά πλεκτά αξεσουάρ, τα οποία και αντάλλασσαν στα λιμάνια με άλλα αγαθά. 

Στη βικτωριανή εποχή παραδίδονταν οργανωμένα σεμινάρια και μαθήματα μακραμέ σε νεαρές γυναίκες και στα μοναστήρια. Κατόπιν για αιώνες, ατόνισε το ενδιαφέρον για την τεχνική πλεξίματος μακραμέ. Επανήλθε στο προσκήνιο τη δεκαετία του '60 στην Αμερική και από τότε το πλέξιμο με μακραμέ αποτελεί έως και σήμερα μια ιδιαίτερη και φινετσάτη τεχνική πλεξίματος.

Σήμερα στην τεχνική μακραμέ χρησιμοποιούνται πολλά διαφορετικά υλικά, όμως τα παραδοσιακά βαμβακερά νήματα δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Ελάτε στα καταστήματα Hobby Lobby για μαθήματα μακραμέ και δημιουργήστε μοναδικά κοσμήματα και αξεσουάρ όπως:

Βραχιόλια, Κολιέ, Σκουλαρίκια κ.α

Παρακολουθείστε μερικά σεμινάρια και μαθήματα μακραμέ και δείτε πως με 10 κόμπους μπορείς να πλέξεις ότι χωράει η φαντασία σας. Η αισθητική του μακραμέ ταιριάζει με κάθε στιλ. Δώστε και σεις μία διαφορετική νότα ή δημιουργήστε τη δική σας διακοσμητική γραμμή. Τα HobbyLobby θα φροντίσουν να αποκτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις. Δείτε το πρόγραμμα των μαθημάτων μακραμέ και τα καταστήματα στα οποία παραδίδονται και τηλεφωνήστε μας για να δηλώσετε συμμετοχή. Επίσης μπορείτε να παρακολουθείτε και να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια μακραμέ μέσω facebook 

fb.png

                                      


QR code

Menu

Σύγκριση 0